БЮТ заборонив своїм нардепам голосувати "за себе і за товариша" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ заборонив своїм нардепам голосувати "за себе і за товариша"

Казна та Політика
183
Опозиція покаже приклад того, як депутат, а не фракція, буде нести відповідальність за кожне своє голосування.
Як повідомили УНІАН у прес-службі заступника голови Верховної Ради Миколи Томенка, відповідна пропозиція про забезпечення фракцією виключно індивідуального голосування в залі пленарних засідань парламенту на своєму засіданні підтримала фракція "БЮТ- "Батьківщина".
Коментуючи дане рішення, Томенко сказав, що питання відвідуваності народними депутатами засідань парламенту і особистого голосування актуальне вже давно, а тому сьогодні на засідання фракції він виніс це питання, і було ухвалено рішення про виключно особисте голосування депутатами у сесійній залі. "Відтепер не фракція, а народний депутат, як передбачено Регламентом ВР, зобов'язаний нести відповідальність за кожне своє голосування в парламенті", - підкреслив він.
"Ми спробуємо на прикладі опозиційної фракції продемонструвати, що в парламенті є депутати, які здатні виконувати Конституцію і Регламент, і не голосувати за себе і свого товариша", - зазначив Томенко.
На переконання заступника голови ВР, така поведінка депутатів від опозиції може підвищити авторитет не тільки парламентської опозиції, а й парламенту в цілому, і буде стимулювати до такої ж поведінки та депутатів більшості.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас