Азаров обіцяє, що українці не будуть їсти китайську гречку, яку забракувала РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров обіцяє, що українці не будуть їсти китайську гречку, яку забракувала РФ

Аграрний ринок
903
Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час робочої поїздки до наукових установ Національної Академії аграрних наук прокоментував інформацію про те, що санітарні служби Росії визнали незадовільною якість китайської гречки і заборонили її ввезення на свою територію. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Уряду.
"Не потрапить в Україну нічого, що зашкодить людям", - заявив Азаров.
Глава Уряду також відзначив, що в України є лобістські групи, які ведуть корпоративні інформаційні війни і зацікавлені в підвищенні цін на продукти харчування.
"На превеликий жаль, у нашому, так званому ринковому, господарстві існують певні лобістські угруповання, які за гроші можуть поширювати будь-яку інформацію, борючись зі своїми конкурентами. Ці ж сили створюють ажіотаж на споживчому ринку, який призводить до зростання цін, до дефіциту", - підкреслив Прем'єр.
Він додав, що таким чином в Україні створюється ажіотажний попит і поширюється дезінформація про якість деяких продуктів харчування.
"Нам потрібно розробити систему протидії, яка дозволить доносити до наших людей достовірну інформацію. Ніякого дефіциту гречки не було б, якщо б не було створено штучний ажіотаж певними ділками, які хотіли заробити на аномально високому попиті, на аномально високих цінах", - підсумував Азаров.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас