Фідель Кастро залишає свій пост — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фідель Кастро залишає свій пост

Казна та Політика
384
Кубинський лідер Фідель Кастро збирається залишити пост першого секретаря кубинської комуністичної партії, передає Reuters. Імовірно, нове керівництво кубинські комуністи виберуть тільки в квітні. Очікується, що Комуністичну партію Куби очолить брат лідера кубинської революції Рауль Кастро.
Фідель Кастро відмовився від найвищих посад держави - голови Держради і головнокомандуючого - у 2008 році. Причиною послужило погіршення стану здоров'я кубинського лідера. "Я б зрадив мою совість, беручи на себе відповідальність, що вимагає енергії і повної самовіддачі, яких я позбавлений через фізичні причини", - сказав він.
Фідель Кастро не з'являвся на публіці з липня 2006 року, коли переніс операцію на кишечнику. Керівництво країною він передав своєму молодшому братові міністру оборони Раулю - спочатку тимчасово, а потім остаточно.
Тим не менше, влітку минулого року Фідель Кастро знову з'явився перед публікою: він відвідав кубинський океанаріум, Національний центр наукових досліджень в Гавані і Центр досліджень світової економіки. Лідер зізнався, що йому вдалося перемогти недугу і він повністю видужав.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас