Австрія знайшла 1,2 млрд євро лівійських грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрія знайшла 1,2 млрд євро лівійських грошей

Казна та Політика
379
Австрія відповідно до санкцій ЄС заморожує активи, які можуть належати лівійському лідерові Муаммару Каддафі, членам його сім'ї та ряду наближених. Як говориться в заяві ЦБ країни, відповідне повідомлення розіслано в австрійські банки.
За даними ЦБ Австрії, в банках країни міститься близько 1,2 млрд євро коштів, інвестованих лівійцями. Яка частина цих грошей повністю або частково належить підданим санкціям особам, ще належить встановити.
За даними фінансистів, Лівійське інвестиційне управління володіє активами на 50-70 млрд доларів. Не виключено, що якась частина цих коштів належить представникам лівійського керівництва.
Напередодні про заморожування 30 млрд доларів грошових коштів та інших активів сім'ї Каддафі оголосили США. Швейцарія оголосила про подібний крок щодо активів Каддафі, 28 членів його сім'ї та кількох чиновників 25 лютого, до введення санкцій ЄС та ООН. Офіційний Берн суму не розкриває. Великобританія напередодні повідомила про блокування активів, які можуть належати Каддафі, чотирьом його синам і дочці Аїші. Загальна сума становить 1 млрд фунтів стерлінгів. За даними британських ЗМІ, серед них, зокрема, особняк Саїфа Аль-Іслама Каддафі в Лондоні вартістю 10 млн фунтів (16 млн доларів).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас