ГПУ відмовилася відпустити Луценка на поруки 100 депутатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ відмовилася відпустити Луценка на поруки 100 депутатів

Казна та Політика
437
Генеральна прокуратура України (ГПУ) відмовилася звільнити з-під варти лідера "Народної самооборони" Юрія Луценка на поруки депутатів Верховної ради.
Як повідомляє прес-служба "Народної самооборони", лист з відмовою від заступника генерального прокурора Рената Кузьміна отримав депутат від НС Юрій Гримчак, який подавав до Генпрокуратури клопотання майже сотні депутатів з проханням звільнити з-під варти Луценка і екс-міністра природного середовища Георгія Філіпчука.
Згідно з повідомленням, ГПУ вважає, що в справах є дані про можливість Луценко перешкоджати встановленню істини у справі та ухилятися від слідства і суду, і посилається на рішення Печерського суду. "Наведені в судових рішення мотиви свідчать, що перебуваючи на волі Луценко Ю.В. і Філіпчук Г.Г. не будуть виконувати процесуальних рішень і мати можливість ухилятися від слідства та суду, а ваше поручительство не забезпечить їх належної поведінки", - вважає Кузьмін.
У листі ГПУ кажуть, що наразі підстави для зміни запобіжного заходу Філіпчуку і Луценко відсутні.
На думку Гримчака, відмова ГПУ - це чиста політика: "Коли 100 депутатів Верховної Ради щось гарантують, то, напевно, це все-таки чогось варте! Але для ГПУ що 100 депутатів, що 200 депутатів - це не має ніякого значення, оскільки в даному випадку виконується політичне замовлення".
Депутат звернув увагу, що суд ухвалив рішення про арешт, спираючись на думку Генпрокуратури, а ГПУ відмовилася звільняти Луценка на поруки, посилаючись на рішення суду: "Вони один на одного спираються і діють фактично разом".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас