Тимошенко: Президент буде шукати можливість перейти від переслідування опозиції до співпраці з нею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Президент буде шукати можливість перейти від переслідування опозиції до співпраці з нею

Казна та Політика
334
Екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко сподівається, що президент Віктор Янукович перестане переслідувати опозицію.
"Я вдячна лідерам європейських держав, США, Європейському парламенту і його голові Єжи Бузеку за те, що вони публічно зверталися до Януковича щодо припинення репресій. У мене створюється враження, що президент злякався цього, і думаю, що він буде шукати можливості, щоб від переслідувань перейти до співпраці з опозицією", - сказала Тимошенко в інтерв'ю Polska Agencja Prasowa (РАР), повідомляє персональний сайт політика.
Вона висловив надію, що президент "стане звільняти політичних в'язнів, оскільки той імідж, який Янукович сам собі створив за останній рік, не може відповідати главі держави".
Відповідаючи на питання про те, чи спілкується вона з президентом, Тимошенко сказала: "Не розмовляю. Зараз в основному розмовляємо з прокурорами, яких на нас нацькували".
Тимошенко також знову заявила про намір надати Генеральній прокуратурі письмове запрошення від Європейської народної партії, коли його отримає.
"У мене є усне запрошення від Вільфреда Мартенса, керівника Європейської народної партії, на саміт в кінці березня. Коли отримаю його в письмовому вигляді, відправлю в Генеральну прокуратуру, оскільки зараз мені заборонено залишати місце проживання", - сказала вона в інтерв'ю.
Коментуючи можливість скасування підписки про невиїзд, Тимошенко підкреслила: "Складно щось передбачити, оскільки в діях президента Януковича відсутня логіка. Ні в кого не виникає сумнівів, що це не прокуратура не дозволяє мені виїзд до Брюсселя. Це результат вказівок, що даються президентом, який керує і прокуратурою, і судами".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас