Влада США заморозила лівійські активи на суму 30 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США заморозила лівійські активи на суму 30 млрд дол.

Казна та Політика
462
Американська влада перекрила Муаммару Каддафі та його родині доступ до лівійських активів, розміщених в США. Як передає РБК з посиланням на ABC News, загальний обсяг коштів, заморожених за наказом Президента США Барака Обами, складає на даний момент 30 млрд дол. Це найбільша сума, яку коли-небудь блокували за програмою санкцій, відзначили в Мінфіні США.
Як повідомляється, серед "заблокованих" активів присутні кошти уряду Лівії, Центрального банку країни, а також інвестиційних підрозділів влади країни. Що ж стосується безпосередньо частки М. Каддафі, то тут казначейство відмовилося від яких-небудь коментарів.
Вашингтон оголосив про введення санкцій проти Лівії ще минулого тижня, коли Обама заявив про те, що будуть заморожені як активи самого Каддафі, так і його родичів та найближчих соратників.
Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) ухвалила резолюцію щодо Лівії у зв'язку з актами насильства, що здійснюються місцевою владою проти цивільного населення країни.
В рамках ухваленої резолюції ООН вводить заборону на закордонні поїздки лівійського лідера Каддафі, членів його сім'ї та політичних союзників. Крім того, міжнародна організація заморожує іноземні активи, що належать лівійським владі та членам їх сімей. Крім цього, резолюція закликає почати негайне розгляд злочинів проти людяності в Міжнародному кримінальному суді ООН в Гаазі (Нідерланди).
Приводом для введення санкцій відносно лівійської влади стали дії армії та служб правопорядку, лояльних до чинного режиму Каддафі. Лівійські армія і поліція з особливою жорстокістю придушували опозиційні виступи в ряді міст. У переліку "спецзасобів" виявилися артилерія і авіація, а також отруйні гази.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас