Податкова сьогодні переходить на автоматичне відшкодування ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова сьогодні переходить на автоматичне відшкодування ПДВ

Казна та Політика
763
Державна податкова служба з сьогоднішнього дня переходить на автоматичне відшкодування податку на додану вартість.
Автоматичний порядок відшкодування ПДВ, передбачений Податковим кодексом, значно спрощує процедуру і скорочує її терміни.
Держкомпідприємництва вже погодив наказ ДПС, що визначає відповідність платника критеріями на автоматичне відшкодування ПДВ. Щоб отримати відшкодування ПДВ, платник податків не може перебувати в судових процедурах банкрутства, відомості про нього в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб і фізосіб підприємців мають бути достовірними і повними. У розрахунку беруть участь тільки показники, задекларовані платником самостійно у його податковій звітності та наявні в базах даних ДПС України.
Визначення відповідності платника податків зазначеним критеріям проводиться в автоматизованому режимі протягом 15 календарних днів після граничного терміну подання звітності. За результатами податкова служба формує два переліки платників податків: тих, які не відповідають критеріям і мають право на автоматичне бюджетне відшкодування ПДВ, і які не відповідають критеріям і не мають права на таке відшкодування.
Відзначимо також, МВФ у рамках перегляду економічного співробітництва з Україною наполягав на переході на автоматичне відшкодування ПДВ, відповідно до Податкового кодексу.
Нагадаємо, Податковий кодекс набрав чинності 1 січня 2011 р. За підсумками першого кварталу кодекс буде доопрацьований. Очікується, що звід податкових правил, зокрема звітність малого бізнесу, вдосконалять до кінця квітня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас