Середній розмір хабара в Росії зріс у два рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середній розмір хабара в Росії зріс у два рази

Кримінал
314
Середній розмір хабара в Росії за рік зріс у два рази - до 2 тис. доларів. Про це заступник начальника департаменту економічної безпеки МВС Росії Олександр Назаров повідомив в інтерв'ю "Російській газеті" від 1 березня.
"Якщо рік тому середній розмір хабара та комерційного підкупу становив трохи більше 23 тис. руб. (770 доларів), то зараз вже можна говорити про суму, що перевищує 61 тис. руб. (близько 2 тис. доларів)", - сказав Назаров.
За його словами, в минулому році в РФ порушено близько 8 тис. кримінальних справ, пов'язаних з отриманням хабара. Що стосується всіх злочинів, скоєних проти державної влади, інтересів державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, то їх виявлено понад 37 тис. При цьому кількість виявлених фактів у великому розмірі збільшилася більш ніж на 30%.
"Багато в чому зростання розміру хабара пов'язане з тим, що активізувалися антикорупційні заходи та правоохоронні органи орієнтовані на виявлення більш значущих злочинів. Корупція стає реально небезпечним заняттям, і чиновники не хочуть ризикувати на дрібному", - упевнений Назаров.
За його словами, серед фігурантів кримінальних справ все більше представників керівної ланки органів державної влади та місцевого самоврядування.
Як повідомлялося, в серпні 2010 року начальник Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Валерій Коряк повідомив, що загальна сума задокументованих в Україні хабарів склала понад 27,7 млн. грн., а середня сума хабарів досягла майже 24 тис. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас