Португалія пообіцяла скоротити дефіцит бюджету і провести реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія пообіцяла скоротити дефіцит бюджету і провести реформи

Казна та Політика
138
Португалія пообіцяла скоротити дефіцит бюджету і провести реформи, але міністр фінансів попередив, що все це може виявитися марним, якщо Європа не прийме термінових заходів для виходу з боргової кризи.
Багато інвесторів вважають, що Португалії з великою ймовірністю знадобиться фінансова допомога Європейського союзу і Міжнародного валютного фонду аналогічно до Греції та Ірландії, після того як вартість запозичення для неї на відкритих ринках сильно зросла минулого року.
"Я побоююся, що Європа не вживає необхідних кроків, всі ці зусилля (Португалії) можуть виявитися марними", - сказав глава португальського Мінфіну Фернанду Тейшейра душ Сантуш на конференції, організованою Reuters і місцевою радіостанцією TSF.
Він зазначив, що сподівається на чіткі заходи Європейського союзу зі створення антикризових механізмів на двох самітах у наступному місяці, і пообіцяв, що Португалія продовжить скорочувати бюджетний дефіцит.
Тим часом економісти все більше сумніваються в готовності Німеччини збільшити європейський фонд порятунку або дозволити його реструктуризацію, щоб він міг скуповувати держоблігації проблемних країн єврозони.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас