Щоб квитанції були меншими - скаржтеся на сміття і темряву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щоб квитанції були меншими - скаржтеся на сміття і темряву

Казна та Політика
301
У п'ятницю ж депутати міськради на сесії затвердили нову квартплату по Донецьку, яку в середу розглядали на громадських слуханнях. Розцінки 1,92 грн. за "квадрат" у хрущовці і 2,5 грн. у дев'ятиповерхівці також набувають чинності з 1 березня. Навіть незважаючи на бурхливі протести пенсіонерів під час громадських слухань, ніхто серйозно не вірив в реальну можливість їх оскаржити.
А мер навіть всупереч сухим математичними розрахунками знову повторив свою думку, що фактично тарифи на квартплату піднімуться на 30-40%. "Ми затвердили межу оплат за ті чи інші види послуг. Але якщо, приміром, не прибирається під'їзд, то за це не повинні брати ніякої плати. Тому перелік цих послуг буде контролюватися, в тому числі самими мешканцями", - пояснив Олександр Лук'янченко.
Мер додав, що максимально квартплата зросте на 70%, але тільки там, де якісно виявляються всі послуги. Щоправда, хто з донеччан буде в змозі щомісяця запрошувати до себе інспекцію з ЖЕКу і складати акт про те, які послуги були реально надані, а які - забули? До речі, в Ленінському районі буквально в п'ятницю за кількома адресами приходили слюсарі й самі запитували: "Чи немає у вас проблем з гарячою водою? І взагалі, на що скаржитеся?". Можливо, чиновники доручили комунальникам хоча спершу зображати активну видимість роботи, щоб було менше нарікань. Не відомо, правда, скільки жеки реально зможуть протриматися в режимі "підвищеної чуйності".
Також депутати затвердили нові норми споживання тепла і гарячої води. Ці послуги дорожчають з 1 березня, але точні цифри підвищення дадуть лише на початку місяця.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас