У США пройшли масові акції протесту проти скорочення прав профспілок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США пройшли масові акції протесту проти скорочення прав профспілок

Казна та Політика
202
У США пройшли масові акції протесту проти планів губернатора штату Вісконсін скоротити права профспілок. Повідомляється, що мітинги пройшли у багатьох міст "від Нью-Йорка до Лос-Анджелеса". В акціях взяли участь понад 70 тис. осіб, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Серед учасників маніфестацій були в основному держслужбовці - вчителі, пожежники, а також студенти. Найбільші мітинги пройшли в штатах Вісконсін, Нью-Йорк, Пенсільванія, Канзас і Вашингтон.
Губернатор Вісконсіна, член Республіканської партії США Скотт Уокер виступив ініціатором законопроекту, в якому передбачається обмеження низки прав профспілок, у тому числі - скорочення прав на ведення переговорів з роботодавцями про колективній угоді. Він також пропонує суттєво знизити зарплати і соціальні пільги держслужбовців, заощадивши таким чином 3,6 млрд дол. для бюджету США на 2011-2012 фінансовий рік.
Нагадаємо, 20 лютого 2011 р. у Вісконсіні пройшли багатотисячні акції протесту проти пропозицій Уокера. Незабаром аналогічні демонстрації були організовані в інших штатах, зокрема в Індіані.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас