Місія ЄС та МВФ у травні проведе чергову оцінку ситуації в Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія ЄС та МВФ у травні проведе чергову оцінку ситуації в Греції

Казна та Політика
127
Чергова місія кредиторів Греції у складі представників Європейського союзу, Європейського центрального банку та Міжнародного валютного фонду прибуде в країну у травні для оцінки можливості надання чергового траншу фінансової допомоги, йдеться в повідомленні Єврокомісії.
Таким чином, місія продовжить регулярно, кожні три місяці, відвідувати Грецію для ревізії. Місія перевіряє виконання економічних реформ, які Греція зобов'язалася провести в обмін на 110-мільярдний пакет кредитів від ЄС і МВФ, схвалений у травні минулого року.
Попередня місія заявила, що уряд Греції робить недостатньо для скорочення бюджетного дефіциту. Крім того, кредитори порадили Греції втричі збільшити обсяг приватизації на найближчі роки - до 50 млрд євро. Однак кредитори все ж схвалили черговий транш кредитної підтримки в 15 млрд євро на додачу до 38 млрд, які вже були виділені.
Греція скоротила бюджетний дефіцит у 2010 році з 15,4% ВВП до 9,6% ВВП, проте програма жорсткої економії триватиме як мінімум до 2014-го. За цей час державний борг країни повинен перевищити 150% ВВП.
Громадяни Греції проводять страйк, вимагаючи від уряду скасування жорстких заходів економії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас