Інфляція в Німеччині в лютому прискорилась до максимуму за 2 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в Німеччині в лютому прискорилась до максимуму за 2 роки

Казна та Політика
183
Зростання споживчих цін у Німеччині, розрахованих за стандартами Європейського Союзу, прискорилося в лютому до 2,2% у річному вирахуванні - максимального рівня з жовтня 2008 року, в порівнянні з 2% місяцем раніше, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на попередні дані Федерального статистичного управління країни.
Аналітики в середньому прогнозували зростання інфляції до 2,1%.
Підвищення споживчих цін відносно січня склало 0,6%, тоді як експерти очікували збільшення на 0,5%.
Прискорення інфляції в цьому місяці відображає, головним чином, стрибок цін на енергоносії. Вартість нафти за останні шість місяців піднялася на 35%, перевищивши $100 за барель, і може продовжити зростання на тлі заворушень у низці країн Близького Сходу та Північної Африки.
Представники Європейського центрального банку (ЄЦБ) висловлюють побоювання, що збільшення цін на енергоносії може змусити європейців вимагати підвищення зарплат, що спровокує ще більше прискорення інфляції.
"ЄЦБ має бути напоготові, - відзначає економіст UniCredit Group в Мюнхені Олександр Кох. - Керівництво банку має переконатися, що зростання вартості енергоносіїв не сприяє підйому цін на інші товари".
ЄЦБ зберігає базову відсоткову ставку на рівні 1% річних з травня 2009 року.
Наступного тижня Центробанк опублікує новий економічний прогноз, і, згідно з даними члена ради ЄЦБ Ів Мерша, банк підвищить прогноз інфляції на 2011 рік до "більше 2%" з 1,8%, що прогнозувалися в грудні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас