Китай бачить у високих цінах на нафту загрозу для своєї промисловості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай бачить у високих цінах на нафту загрозу для своєї промисловості

Енергетика
378
Китай вважає, що підвищення цін на нафту не зробить значного впливу на споживчі ціни, однак позначиться на промисловості країни. Таку заяву зробило в четвер Міністерство промисловості КНР, передає агентство Reuters.
Основна причина підйому цін на нафту - неспокійна обстановка в Лівії, яка є членом ОПЕК - міжнародної організації країн - експортерів нафти. У країні не вщухають антиурядові виступи, внаслідок чого цілий ряд європейських нафтогазових компаній оголосили про припинення своїх операцій в країні, зокрема італійська ENI, іспанська Repsol і французька Total. Подібні відомості призвели до стрибка ціни на нафту, яка наблизилася до позначки в 120 доларів за барель - максимальний показник більш ніж за два з половиною роки.
На думку аналітиків, набагато більш значний вплив на інфляцію в Китаї роблять ціни на продовольство і житло. Відзначимо, що в січні 2011 року індекс споживчих цін в країні виріс на 4,9% в річному обчисленні саме за рахунок різкого підйому цін на продовольство.
Що стосується промисловості, поки експерти не готові представити які-небудь прогнози, проте вони відзначили, що небезпеку тут також представляють ціни на бавовну і залізну руду, які, як і ціни на нафту, досягли останніми днями рекордних висот.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас