Міжнародні банки кинулися в Єгипет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні банки кинулися в Єгипет

Казна та Політика
1724
Нова демократія в Єгипті не буде відчувати фінансових труднощів, обіцяють міжнародні банкіри. Вони побачили виняткові можливості в інвестиційних проектах цього регіону і готові вкладати в них мільярди доларів. За останні кілька днів про свою готовність інвестувати в Єгипет заявили відразу два найбільші фінансиста. Вчора ввечері президент ЄБРР Томас Міров виступив з промовою на конференції в Оксфордському університеті. За повідомленням Dow Jones, пан Міров заявив, що з травня минулого року банк за запитом єгипетського уряду проводить дослідження, яке визначить пріоритетні сфери в економіці для інвестицій.
Проведення експертизи наближається до кінця і незабаром правління ЄБРР винесе свої пропозиції на раду директорів банку. Якщо рішення буде ухвалено, розмір інвестицій може скласти $1 млрд щороку. Досі єдиною країною регіону, куди вкладався ЄБРР, була Туреччина. Інвестиції, відзначив Миров, покликані стимулювати розвиток приватного сектора, особливо малого та середнього бізнесу, які є драйвером для створення нових робочих місць у країні. У своїй промові Томас Міров також зазначив, що банк готовий зробити цей внесок, щоб підтримати процес політичного і економічного перетворення в Північній Африці і на Близькому Сході. Привабливість інвестицій він пояснив історичною паралеллю між останніми подіями в арабському світі і тими змінами, якими була охоплена Східна Європа після краху комунізму 20 років тому.
Тижнем раніше інвестиції Єгипту пообіцяв саудівський мільярдер і власник Al-Baraka Bank Салех Камель. Він разом зі співвітчизниками заснує в Єгипті свій банк розвитку з капіталом в $1 млрд, його метою будуть довгострокові інвестиції в єгипетську економіку та створення нових робочих місць. Камель заявив, що збиток, понесений саудівськими інвесторами в результаті заворушень, віднесено на операційні втрати, при цьому самі активи не були порушені. В обох заявах - і Мірова, та Камеля - звертає на себе увагу та поспішність, з якою вони були зроблені. Це відбулося до проведення нових виборів, більше того - тимчасовий уряд до кінця все ще не сформований і масові хвилювання поки ще не вщухли. Пояснення цьому може бути тільки одне: очевидно, з охочих фінансувати проекти тих або інших сил у Єгипті вишикувалася ціла черга.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас