Тігіпко: Рада підтримає ініціативу Кабміну щодо обмеження розмірів пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Рада підтримає ініціативу Кабміну щодо обмеження розмірів пенсій

Казна та Політика
1294
Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко впевнений у тому, що Верховна Рада підтримає ініціативу Кабінету міністрів України щодо обмеження розмірів максимальних пенсій в Україні.
"Я думаю, що за настроями (народних депутатів), обмеження на нові максимальні пенсії пройде", - сказав він під час прямої телефонної лінії, організованої газетою "Комсомольська правда в Україні" в Києві в четвер.
У той же час, віце-прем'єр сумнівається в тому, що парламент погодиться обмежити розмір максимальних пенсій, які вже були призначені. "З розмов з деякими депутатами, я так думаю, що навряд чи вдасться провести рішення щодо обмеження вже призначених пенсій", - зазначив він.
Тігіпко нагадав, що уряд має намір ініціювати обмеження максимальних пенсій в Україні на рівні 10 прожиткових мінімумів. "Кабінет міністрів подаватиме таку ініціативу: ми будемо просити ввести обмеження на максимальні пенсії як новопризначеним, так і тим, у кого вже є такі пенсії. Цей рівень буде дорівнювати 10 прожитковим мінімумам станом на початок року. Ця сума еквівалентна 7,5 тис. грн", - сказав віце-прем'єр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас