Нацбанк прогнозує зростання імпорту товарів у 2011 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк прогнозує зростання імпорту товарів у 2011 році

Казна та Політика
204
Національний банк України, на прохання "ЭИ", прокоментував ситуацію щодо погіршення негативного результату сальдо зовнішньоторговельного балансу України.
"Зростання негативного сальдо зовнішньоторговельного балансу має об'єктивні причини: інноваційно-інвестиційний шлях розвитку країни вимагає збільшення імпорту інвестиційних товарів, що в умовах недостатнього обсягу внутрішніх заощаджень може фінансуватися за рахунок залучень іноземного капіталу", - йдеться в повідомленні НБУ.
У той же час, за оцінками Нацбанку, поточне погіршення стану зовнішньої торгівлі лежить в прийнятних межах, має стабільні джерела фінансування (зокрема, дефіцит зовнішньої торгівлі повністю покривається припливом прямих іноземних інвестицій), і не становить в найближчій перспективі загрози для зовнішньої стійкості країни.
"Додатковим фактором зростання імпорту товарів у 2011 році виступить необхідність підготовки до проведення Євро-2012 і високі обсяги поставок природного газу", - спрогнозували в Національному банку.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас