Експерт: Третій термін для Януковича можливий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Третій термін для Януковича можливий

Казна та Політика
4178
Не виключено, що після прийняття нової редакції Конституції виникне питання про можливість обрання президента Віктора Януковича на третій термін.
Таку думку висловив сьогодні на прес-конференції колишній народний депутат, професор права Віктор Мусіяка.
"Можуть виникнути цікаві наслідки, як третій термін, і так далі, тому що нова Конституція", - наводить слова Мусіяки УНІАН.
Він нагадав, що у свій час було рішення Конституційного Суду, яким дозволялося тодішньому главі держави Леоніду Кучмі обиратися на третій термін, оскільки в часи його правління змінювалася Конституція. Він додав, що Кучма не використав цей шанс.
"Але рішення Конституційного Суду є, і ми знаємо його наслідки. Коли потрібно, посилаються як на кінцеву інстанцію, а коли не потрібно, то не враховують", - додав він.
За словами Мусіяки, так може статися і зараз, оскільки Янукович обирався за Конституцією, яка вже не дійсна. "Можуть мотивувати так, що він при новій Конституції не був обраний, виходить, він має право при цій Конституції бути двічі обраним. Це абсолютно дієвий механізм, і він може бути реалізований", - додав експерт.
Нагадаємо, Янукович дав старт підготовці змін до Конституції, підписавши указ про науково-експертну групу із створення Конституційної асамблеї. До складу групи ввійшли 20 вчених і фахівців з конституційного права та перший президент України Леонід Кравчук.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас