Київський апеляційний адмінсуд підтримав НБУ в питанні підвищення вимог до капіталу банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київський апеляційний адмінсуд підтримав НБУ в питанні підвищення вимог до капіталу банків

Казна та Політика
299
Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу Національного банку України (НБУ) і скасував постанову Окружного адміністративного суду Києва, зберігши дію постанови центрального банку про підвищення вимог до регулятивного капіталу банків (№273), повідомила прес-служба Асоціації українських банків (АУБ).
Згідно із прес-релізом, Київський апеляційний адміністративний суд затвердив відповідне рішення 22 лютого.
Як повідомлялося, у червні-2010 НБУ затвердив постанову №273, якою поставив за обов'язок банкам сформувати регулятивний капітал у розмірі не менш 120 млн грн у період до 1 січня 2012 року. Цією ж постановою НБУ заборонив нарощувати обсяг депозитів фізичних осіб тим банкам, які мали регулятивний капітал нижче такого рівня.
Положення постанови НБУ №273 оскаржила в суді група комерційних банків з ініціативи АУБ. Представники асоціації раніше заявляли, що адміністративне підвищення вимог до абсолютного розміру регулятивного капіталу лише для невеликих фінустанов веде до витиснення їх з ринку неринковими методами.
У прес-релізі АУБ відзначається, що представники банків були несвоєчасно сповіщені про матеріали справи і не мали змоги належним чином підготуватися до процесу.
"Засідання суду відбулося з порушенням закону… Після отримання повного тексту рішення Київського апеляційного адміністративного суду і вивчення всіх аспектів справи АУБ і банки будуть визначатися щодо оскарження його у вищій інстанції", - говориться у прес-релізі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас