Саркозі запропонував європейським державам ввести санкції проти Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі запропонував європейським державам ввести санкції проти Лівії

Казна та Політика
293
Президент Франції Ніколя Саркозі запропонував європейським державам ввести санкції проти Лівії. Зокрема, він призвав перервати економічні відносини з цією країною: за його словами, світова спільнота повинна реагувати на масові порушення прав людини, пише РБК.
У свою чергу, глава італійського МЗС Франко Фраттіні назвав події в Лівії "різаниною". Як повідомляє ВВС, міністр закордонних справ Італії стверджує, що на даний момент кількість загиблих в результаті зіткнень прихильників влади і опозиції в північноафриканській державі досягла 1 тис. людей.
Фраттіні також повідомив, що лівійський лідер Муамар Каддафі втратив контроль над провінцією Кіренаїка на сході країни.
При цьому міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch називає цифру в 300 загиблих. Раніше офіційні джерела повідомляли, що в боях прихильників режиму Каддафі з демонстрантами загинули 84 людини.
Відзначимо, що 23 лютого дії лідера Лівії М.Каддафі засудила Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй. Країни-члени ради призвали лівійський уряд "захистити своє населення", поважати права людини, а також міжнародне право.
Крім того, Президент Перу Алан Гарсіа сьогодні оголосив про те, що південноамериканська держава розриває дипломатичні відносини з Лівією. Це рішення залишиться в силі, "поки не припиниться насильство над лівійськими громадянами".
Нагадаємо, 15 лютого 2011 р. у низці районів Лівії почалися масові безлади, що охопили такі найважливіші міста сходу країни, як Бенгазі і Ель-Байда. 20 лютого антиурядові виступи докотилися до лівійської столиці Тріполі. Демонстранти вимагають усунення режиму Каддафі, проте той відмовляється добровільно йти у відставку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас