Кращі практики ефективного управління робочим капіталом компанії на практичній конференції Клубу ФИНАНСИСТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кращі практики ефективного управління робочим капіталом компанії на практичній конференції Клубу ФИНАНСИСТ

416
1000 найбільших американських компаній завдяки зміні принципів управління робочим капіталом за підсумками 2008 року вивільнили $62,7 млрд. зі своїх оборотних коштів. Консалтингова компанія REL у своєму дослідженні "Система оцінки робочого капіталу" вказує, що якщо б компанії, які потрапили в останні три чверті рейтингу, працювали зі своїм оборотним капіталом так само ефективно, як і лідери, то їм вдалося би вивільнити набагато більше - $776 млрд.
Для українських компаній подібної статистики немає. Однак за підсумками антикризових заходів, які реалізовували у своїх компаніях найкращі фінансові директори України 2010 року за версією журналу &.ФИНАНСИСТ, цілеспрямована робота над поліпшенням структури робочого капіталу в 2008-2009 роках дозволила скоротити прострочену дебіторську заборгованість до обороту на 35-40%, збільшити оборотний капітал на 24% і стати одним із найбільш ефективних способів вирішення проблеми залучення фінансування в цей період.
Очевидно, що приділяти підвищену увагу управлінню робочим капіталом потрібно не тільки в кризу: його постійна оптимізація забезпечить додатковий приплив коштів і дозволить підвищити ефективність бізнес-процесів в інших сферах діяльності компанії, таких як продаж і виробництво. Це приведе до оздоровлення бізнесу в цілому. Варіанти вирішення цього завдання на практиці докладно будуть розглянуті на спеціалізованій конференції "Практика ефективного управління робочим капіталом компанії".
У ході конференції спікери - фінансові директори провідних українських компаній - не тільки поділяться власним досвідом управління робочим капіталом та його складовими, а й дадуть відповідь на запитання аудиторії у відкритій дискусії з ключових питань заходу.
Модератором конференції Олексієм Геращенком, заступником директора з економіки та фінансів компанії "Юг-Контракт", який увійшов до ТОП-10 кращих фіндиректорів України, буде презентовано та детально проаналізовано бізнес-кейс "Комплексне управління робочим капіталом компанії на підставі концепції "Прибутковість WC".
Дата та місце проведення конференції: 17 березня 2011 року, м. Київ, вул. Довнар-Запольського, 9/10, EDINBURGH BUSINESS SCHOOL.
Організатори конференції: журнал &.ФИНАНСИСТ та Клуб ФИНАНСИСТ.
Інформаційний партнер: FINANCE.UA.
Освітній партнер: EDINBURGH BUSINESS SCHOOL.
Докладніше з програмою конференції, запрошеними спікерами і темами доповідей можна ознайомитися на http://club-finansist.companion.ua
За матеріалами:
Компаньйон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас