Подорожчання бензину перенесли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подорожчання бензину перенесли

Енергетика
1279
Уряд і нафтотрейдери не домовилися про те, якими будуть граничні ціни на бензин в третій декаді лютого. Про це повідомило джерело в Кабінеті міністрів, повідомляє газета "Сегодня".
Питання перенесено на 2-3 дні з ініціативи першого віце-прем'єра Андрія Клюєва, який проводив засідання експертно-аналітичної групи з питань ринку нафтопродуктів. За цей час Мінекономрозвитку ще раз вивчить уточнені розрахунки трейдерів і на їх підставі сторони визначать вартість "горючки" в роздріб.
Як запевнив президент асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" Леонід Косянчук, ціни на АЗС поки не підвищать, але розрахункова вартість літра А-95 повинна бути не нижче 9,67 грн. У свою чергу директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн говорить, що при 9,40 грн. роздріб вийде "в нуль", а подальше зростання залежить від домовленостей трейдерів і чиновників. "Розпалювати ситуацію ніхто не стане", - вважає він.
Раніше повідомлялося, що за основну причину зростання цін на бензин чиновники Міненергоуглепрома називають дії імпортерів палива, тоді коли в якості стабілізуючого фактора виступають українські НПЗ.
Нагадаємо, що Антимонопольний комітет України переніс розгляд справи, порушеної стосовно основних операторів ринку нафтопродуктів за фактом значного підвищення роздрібних цін на бензин. Як пояснили в АМКУ, підставою для цього стала необхідність опрацювання значного обсягу інформації, що надійшла від операторів ринку на подання про попередні висновки у справі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас