СБУ: Колишній заступник голови Держкомрезерву Сіньковський отримав 10 років в'язниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ: Колишній заступник голови Держкомрезерву Сіньковський отримав 10 років в'язниці

Казна та Політика
1062
Дзержинський районний суд Кривого Рогу (Дніпропетровська обл.) за матеріалами СБУ в понеділок засудив до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна колишнього заступника голови Державного комітету України з державного матеріального резерву (Держкомрезерв) Миколу Сіньковського.
Як повідомив прес-центр СБУ, вирок Сіньковського винесено за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
"Встановлено, що, перебуваючи на посаді комерційного директора ТОВ "Ресурс-Інвест" (Київ), у вересні 2004 року Сіньковський, зловживаючи службовим становищем, з використанням підроблених документів та за попередньою змовою зі службовими особами заволодів матеріальними цінностями мобілізаційного резерву держави, що зберігалися у ВАТ "Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат". Таким чином державі завдано збитків на суму 2,6 млн грн", - відзначає прес-центр відомства.
Як повідомлялося раніше, Сіньковський був арештований у квітні 2010 року і перебував у Дніпропетровському СІЗО. На початку лютого поточного року Генеральна прокуратура України повідомила, що досудове слідство у справі стосовно нього завершено і справу передано до суду.
Сіньковський обіймав посаду заступника голови Держкомрезерву з 30 серпня 2007 року по 7 квітня 2010 року.
Судове рішення по Сіньковському стало першим вироком у ряді кримінальних справ, порушених проти чиновників попереднього уряду. Водночас, Сіньковського був призначений заступником голови Держкомрезерву під час перебування на чолі уряду Віктора Януковича.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас