Влада Японії знову підвищила оцінку економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Японії знову підвищила оцінку економіки

Казна та Політика
197
Уряд Японії в лютому підвищив оцінку економіки вдруге поспіль, спираючись на все більш переконливі докази того, що експортний попит і промислове виробництво поступово виводять країну з кризи.
Уряд також підвищив прогноз експорту вперше за 16 місяців, оскільки відвантаження в швидкорослі країни Азії відновилися після спаду наприкінці минулого року.
Швидке зростання фабричного виробництва в грудні також змусило уряд поліпшити оцінку промислового виробництва другий місяць поспіль, йдеться в щомісячній доповіді Кабінету.
Уряд попередив про вплив цін на нафту, тому що хвилювання на Близькому Сході і в Північній Африці штовхають ціни вгору.
"Два чинники, які, на нашу думку, визначать шлях економіки - це експорт і виробництво, - сказав Фуміхіра Нісізакі, директор відділу макроекономічного аналізу при уряді Японії. - Ми вирішили врахувати ціни на нафту як фактор ризику, тому що вони зростають. Японія дуже залежна від імпорту що стосується своїх енергетичних потреб".
Урядова оцінка економіки в цілому збігається з точкою зору Банку Японії, який підвищив свій власний прогноз і зберіг без змін ультрам’яку грошово-кредитну політику.
"(Економіка Японії) демонструє ознаки підйому і виходу зі стагнації", - йдеться в лютневій доповіді уряду.
У січні уряд заявив, що економіка завмерла на місці, але все ж показує деякі ознаки прискорення.
Експорт збільшується, тоді як у січні було відзначено його поступове падіння. Фабричне виробництво також прискорюється після того, як у січні показало ознаки стабілізації.
Однак уряд знизив оцінку особистого споживання вперше за три місяці, заявивши, що витрати не змінюються, оскільки виплати бонусів співробітникам компаній середнього розміру скорочуються.
ВВП Японії, ймовірно, знову почне зростати в січні-березні після зниження в попередньому кварталі, викликаного різким падінням споживчих витрат у зв'язку з закінченням програми субсидування при купівлі автомобіля.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас