Профспілки вимагають від Тігіпка виплатити заборгованість по лікарняних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профспілки вимагають від Тігіпка виплатити заборгованість по лікарняних

Казна та Політика
1177
Заборгованість з виплати лікарняних в Україні, згідно з підрахунками Фонду соціального страхування в регіонах, досягла критичної межі, заявляє Національний форум профспілок України (НФПУ) і закликає віце-прем'єр-міністра України Сергія Тігіпка "негайно погасити заборгованість або подати заяву про відставку з посади через неефективний менеджмент". Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба НФПУ.
"На січень 2011 року фінансовий дефіцит бюджету Фонду склав понад 750 млн гривень, заборгованість з виплати допомоги з тимчасової непрацездатності по Україні на сьогодні становить понад 480 млн грн", - йдеться в повідомленні.
Лідерами цього рейтингу, за заявою НФПУ, є Київ та Київська область - заборгованість становить 120 млн грн, Донецьк - 70 млн грн, Дніпропетровськ - 35 млн грн, Львів - 30 млн грн, Харків - 24 млн грн, Запоріжжя, Одеса і Луганськ - 18 млн грн.
"Враховуючи, що з 1 січня 2011 року з введенням єдиного соцвнеску Фонд виплачує лікарняні з власних коштів, а не з коштів роботодавців (які тільки після фактичних виплат компенсують гроші Фонду) люди при такій ситуації можуть взагалі не побачити своїх грошей. Така ситуація може призвести до того, що дефіцит Фонду на кінець 2011 р. може перевищити 1,5 млрд грн, що фактично означатиме крах для всієї системи соціального страхування", - заявив Голова НФПУ Мирослав Якибчук.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас