Стросс-Кан: Лідери ЄС впораються з борговою кризою до кінця березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стросс-Кан: Лідери ЄС впораються з борговою кризою до кінця березня

Казна та Політика
466
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан вважає, що лідери Європейського союзу повинні переконати інвесторів, що вони можуть впорається з борговою кризою в регіоні, і він "впевнений", що вони це зроблять до кінця наступного місяця. Про це він заявив в інтерв'ю Bloomberg Television в Парижі.
"Ви повинні зробити те, що буде видно всім, що стане сигналом до відновлення. Тоді ринки почнуть працювати", - вважає Стросс-Кан.
Після порятунку Греції та Ірландії, лідери ЄС наразі прагнуть провести капітальний ремонт сфери управління зони євро і створити постійну систему фінансової підтримки членам спілки.
"Я мав розмову з найвищими керівниками Євросоюзу. Я думаю, що вони добре розуміють, що необхідно мати комплексний підхід. Я досить-таки впевнено можу заявити, що вони придумають якесь всеосяжне рішення проблеми до кінця березня", - заявив глава МВФ.
Нагадаємо, 15 лютого міністри фінансів Європейського союзу домовилися створити фонд порятунку для єврозони на суму 500 млрд євро (673,2 млрд дол). Фонд, який буде називатися Європейський механізм стабільності (European Stability Mechanism (ESM)) замінить поточний Європейський фонд фінансової стабільності (European Financial Stability Facility (EFSF)), який становить 440 млрд євро.
EFSF був створений в 2010 р. для надання підтримки нужденним країнам єврозони.
Угода за освітою ESM набуває чинності наприкінці березня 2011 р. Головною метою створення ESM є подолання боргової кризи країн ЄС, показники якої різко збільшилися до кінця 2010 р. Крім учасників ЄС, які вкладуть кошти у формування ESM, новосформований фонд буде отримувати фінансові вливання від Міжнародного валютного фонду.
Комісар МВФ з економічних та монетарних питань Оллі Рен відзначив тоді, що МВФ планує виділити ЄС на формування ESM близько 250 млрд євро.
Також потрібно відзначити, що існування EFSF триватиме до кінця 2013 р. Фонд і раніше, буде нараховувати 440 млрд євро. Але, фактично, доступними будуть кошти у розмірі 250 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас