Конгрес США схвалив радикальне скорочення бюджету країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конгрес США схвалив радикальне скорочення бюджету країни

Казна та Політика
1299
Республіканці, які контролюють Палату Представників Конгресу США, в суботу вранці проголосували за скорочення державних витрат на 61 млрд дол. Серед скорочень - асигнування на реформу системи охорони здоров'я, повідомляє "Голос Америки".
Тільки троє республіканців приєдналися до демократів і проголосували проти цього законопроекту, який нині надійшов до Сенату.
Демократи виступили проти скорочення витрат на соціальні програми, охорона здоров'я і ряд регулюючих державних агентств, включаючи Агентство з охорони навколишнього середовища.
Республіканці отримали більшість у Палаті Представників в тому числі через те, що обіцяли скоротити державні витрати. Демократи, які володіють більшістю в Сенаті, заявили, що вони не схвалять скорочень в подібних масштабах.
Попередній фінансовий рік закінчився 30 вересня 2010 р., проте конгрес ухвалив рішення подовжити термін дії торішнього бюджету, щоб держапарат міг працювати до тих пір, поки тривають дебати щодо бюджету нового року. 4 березня термін дії пролонгації закінчується. Якщо до цього новий бюджет не буде ухвалений, то федеральні структури США можуть припинити роботу.
Президент США Барак Обама заявив, що має намір працювати з обома партіями і розраховує досягти компромісу. Проте він дав зрозуміти, що накладе вето на проект бюджету, якщо державні витрати будуть урізані настільки радикально.
Нагадаємо, 15 лютого ц.р. Б. Обама представив конгресу проект державного бюджету на 2012 р. У проекті міститься план скорочення дефіциту бюджету на 1,1 трлн дол. протягом 10 років. Розмір запропонованого на 2012 р. бюджету склала 3,73 трлн дол, при цьому дефіцит до 2011-2012 фінансового року знизиться до 1,1 трлн дол. Відзначимо, що раніше Білий дім збільшив прогноз зі зростанню бюджетного дефіциту США в 2010-2011 фінансовому році з 1,41 трлн до 1,645 трлн дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас