За гроші для Євро-2012 будують гелікоптерний майданчик у Каневі? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За гроші для Євро-2012 будують гелікоптерний майданчик у Каневі?

Казна та Політика
270
Під прикриттям підготовки до Євро-2012 здійснюється розбазарювання державних коштів на абсолютно непотрібні і незрозумілі речі. Про це заявив опозиційний міністр з питань молоді, спорту, туризму і Євро-2012, член Бюджетного комітету парламенту Остап Семерак.
За його словами, виділені на підготовку до Євро-2012 гроші йдуть на будівництво у Каневі гелікоптерного аеродрому на 10 гелікоптерів, на яке у державному бюджеті на 2011 рік закладено 148 млн".
"На мій депутатський запит Національне агентство з підготовки до Євро-2012 відповіло, що, на їхню думку, на фінальний матч чемпіонату в Київ будуть летіти гелікоптерами туристи з півдня України, і їм, очевидно, потрібно буде зупинитися в Каневі на дозаправку, - сказав Семерак. - Це просто хамське ставлення до українського суспільства".
Опозиційний міністр зазначив, що "за минулий рік уряд виділив на підготовку до чемпіонату близько 11 мільярдів гривень, з них 4 мільярда було запозичено на європейському ринку, і ці кошти замість використання за призначенням поклали на депозит в українському комерційному банку".
"Звичайно, держава платить з бюджету більше відсотків на європейському ринку, ніж отримує дивідендів від цього кредиту, - зауважив Семерак. - Я вже не кажу про лавки для харківського метро по 69 тисяч за кожну, або про офіс Національного агентства з Євро-2012, що орендується в найдорожчому в Києві офісному центрі "Парус".
За словами депутата, законодавча база підганяється так, щоб потім ніхто з чиновників не ніс відповідальності. "Минуло 4 місяці з того часу, як була оприлюднена інформація про харківські лавки. Хоча б один чиновник поніс за це відповідальність? Можливо, хоча б порушено кримінальну справу? Ні. Тому що є прикриття - закупівлі до Євро-2012 проходять без тендерів. А в дійсності це є розбазарюванням і розкраданням бюджетних коштів", - сказав міністр опозиційного уряду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас