Energees отримала згоду на купівлю акцій Regal Petroleum — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Energees отримала згоду на купівлю акцій Regal Petroleum

Фондовий ринок
246
Компанія Energees Management, що належить українському "Смарт-холдингу", отримала згоду на свою пропозицію про покупку акцій Regal Petroleum за ціною в 38 пенсів за акцію від 51,7% акціонервв Regal (станом на 12:00 за лондонським часом). Про це йдеться в повідомленні компанії, опублікованому на сайті Лондонської фондової біржі.
Energees також подовжила дію своєї пропозиції до 13:00 (за лондонським часом) 4 березня 2011
Крім того, в повідомленні наголошується, що всі умови угоди повинні бути виконані до 11 березня, інакше дія пропозиції закінчиться.
Нагадаємо, 7 лютого ц.р. компанія Energees Management Ltd зробила нову пропозицію про покупку частини акцій Regal Petroleum за ціною 0,38 фунтів стерлінгів за акцію, що на 14 пенсів (58%) більше, ніж у попередньому реченні. Виходячи з умов нової пропозиції, Energees Management вже має в своєму розпорядженні зобов'язаннями на продаж 13,35% акцій Regal Petroleum. У зв'язку з появою нової пропозиції, рада директорів Regal Petroleum оголосила, що припинила переговори з компаніями Heamoor і Geo-Alliance щодо можливої пропозиції з їхнього боку про викуп акцій Regal Petroleum, оскільки вважає нову пропозицію Energees Management кращою і одноголосно радить акціонерам Regal Petroleum її ухвалити.
Відзначимо, єдиний конкурент Energees - компанія Heamoor Limited і група "Гео Альянс", контрольовані бізнесменом Віктором Пінчуком, - 10 лютого заявила, що не буде робити пропозицію щодо купівлі Regal Petroleum. При цьому компанія відзначила, що "у разі втрати чинності пропозиції Energees, рада директорів Geo-Alliance буде готова відновити співпрацю з Regal з поглинання". Пропозиція компаній з придбання полягала у викупі Regal Petroleum акцій допемісії "Гео Альянсу" із збереженням за їхніми акціонерами 70% акцій у своїй власності. При цьому Heamoor Limited отримав би право на купівлю акції Regal по 25 пенсів за штуку протягом 3 місяців після операції.
Основними нафтогазовими активами Regal є Мехедівсько-Голотовщинське і Свиридівське (SV) газоконденсатні родовища (Полтавська обл). У кінці жовтня 2010 року в Regal виникли ускладнення при бурінні свердловини SV-69 (Свиридівське родовище): при спробі вилучення бура з свердловини його нижня частина застрягла. Компанія також оголосила, що рівень видобутку в Україні виявився нижчою, а сама розробка - складнішою, ніж очікувалося. Операційний прибуток Regal Petroleum за перше півріччя 2010 р. склали 3,41 млн дол, у порівнянні зі збитками в 6,01 млн дол. за аналогічний період 2010 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас