"Жуляни" віддали без конкурсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Жуляни" віддали без конкурсу

Казна та Політика
827
Вчора Київрада ухвалила рішення про передачу в оренду на 49 років компанії "Майстер-Авіа" всього комплексу будівель і споруд аеропорту "Київ" (Жуляни). Як розповіли депутати опозиційних фракцій, питання про голосування на цю тему в порядку денному сесії Київради не значилося, проте було внесене до нього за процедурою "з голосу" секретарем КС Олесем Довгим. За словами лідера фракції БЮТ у Київраді Тетяни Меліхової, піднімати питання по "Жулянам" на сесії не планувалося, оскільки наразі ще не закінчені судові розгляди щодо колишнього аналогічного рішення київської влади.
Нагадаємо, підсумки конкурсу на передачу в оренду цілісно-майнового комплексу аеропорту "Київ" були оскаржені компанією "Промсоцрозвиток", яка заявляє, що запропонувала більш вигідні умови оренди. Вона заявила про готовність платити 15% річних оренди на тлі 5,5%, запропонованих ТОВ "Майстер-Авіа", яке учасники ринку пов'язують з київськими бізнесменами Василем Хмельницьким і Андрієм Івановим. Підстави для відхилення її заявки конкурсною комісією, вважають у "Промсоцрозвитку", були відсутні, компанію звинуватили в неправильному оформленні банківської гарантії.
Втім, суди двічі відмовили "Промсоцрозвитку" - в січні Окружний адміністративний суд відхилив позов компанії, а 10 лютого його рішення підтвердив Київський апеляційний адміністративний суд. Але останній суд не зміг скасувати рішення Київради лише на тій підставі, що цього рішення просто немає. "Представник Київради під час судового засідання підтвердив, що спірне рішення було ухвалено, проте в письмовому вигляді воно відсутнє. Ні оригіналу, ні належним чином завіреної копії спірного рішення надано не було", - говориться в рішенні суду. Також суд встановив, що повноваження голови пленарного засідання Київради не передбачають права внесення питань на голосування "з голосу" або "з місця", а тому легітимне рішення таким способом і не могло бути ухвалене.
У "Промсоцрозвитку" вчора повідомили, що якщо зараз з'явилося належно оформлене рішення Київради, то з'явився й предмет для нового судового спору, який компанія має намір без зволікання ініціювати. Але паралельно, говорить представник компанії Юрій Куренков, буде продовжено розгляд у рамках попередньої справи. "У нас є можливість подати касацію до Вищого адмінсуду, і ми нею обов'язково скористаємося", - говорить пан Куренков.
А депутат Тетяна Меліхова переконана, що по "Жулянам" повинен бути оголошений новий конкурс, але вже інший по суті. "Всі розуміють, що оренда комунальної власності на 49 років - це фактично не оренда, а прихована приватизація. А якщо це приватизація, то має бути проведений відкритий аукціон", - говорить вона.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас