Київ попросить грошей у Кабміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ попросить грошей у Кабміну

Казна та Політика
194
Міськрада відмовилася внести зміни до міського бюджету і програму соціально-економічного розвитку міста на 2011 р. Ці питання будуть розглянуті на наступній сесії Київради 24 лютого. У підготовці змін до міськбюджету висловили бажання взяти участь всі голови фракцій.
Спочатку депутати планували збільшити видаткову частину міського бюджету на 1,250 млрд. грн. Основна частина суми (1 млрд. грн.) - кошти, виділені урядом на виконання Києвом функцій столиці. У своїй постанові №45 від 24 січня ц.р. Кабмін чітко вказав, на що вони повинні бути витрачені. Гроші держави будуть спрямовані на реалізацію інфраструктурних проектів, будівництво і реконструкцію каналізаційних колекторів, будівництво Подільського мостового переходу та ін Інші 250 млн. грн.- це залишок з минулого року. Як стало відомо "ЭИ", на сьогодні в міста в спецфонді є запас в 90 млн. грн. В основному фонді в столиці є 160 млн. грн.
Напередодні сесії Київради відбулося засідання бюджетної комісії, за підсумками якого депутати так і не змогли дійти до єдиної думки про те, як краще витратити нерозподілений чверть мільярда. За інформацією "ЭИ", каменем спотикання стало питання про необхідність виплачувати цього року муніципальні надбавки до зарплати окремих категорій працівників бюджетної сфери.
Як заявив глава міськадміністрації Олександр Попов, 30% надбавки до посадового окладу отримають керівники та заступники керівників загальноосвітніх навчальних закладів. Керівники дошкільних та позашкільних навчальних закладів, за його словами, отримають додатково 50%. Педагогічні працівники та інші працівники освітніх установ отримають надбавки в 20% від посадового окладу. При цьому він висловив упевненість, що в міськбюджеті будуть знайдені кошти для виплати надбавки вчителям у повному обсязі. Джерела фінансування глава адміністрації не назвав.
А з їх пошуком у столичної влади можуть виникнути труднощі. Сьогодні на виплату надбавок до зарплати окремих категорій медиків, вчителів, працівників фізкультури та спорту і соціальних службовців КМДА пропонує виділити 80 млн. грн. В тому числі, за словами Олександра Попова, на виплату стимулюючих надбавок всім педагогічним працівникам будуть спрямовані кошти в розмірі 61,64 млн. грн.
"Крім того, 18 млн. грн. передбачається витратити на виконання органами міліції належних функцій, зокрема, на закупівлю бензину і витратних матеріалів. Кошти з спецфонду пропонується направити на реалізацію програми з будівництва пільгового житла", - розповів член бюджетної комісії міськради Сергій Мельник (БЮТ). За його словами, внесення змін до міськбюджету вирішили перенести, тому що вони не припускають фінансування в повному обсязі надбавок вчителям, медикам тощо на рівні 2010 р. Минулого року на ці цілі було спрямовано 690 млн. грн. Тих 80 млн. грн., які зараз виконавчий орган готовий виділити, явно недостатньо для покриття цієї статті витрат.
"Цих коштів вистачить на виплату надбавок максимум на півтора-два місяці, але не на цілий рік", - згодна зі своїм колегою по столичній Раді заступник голови фракції "УДАР" (фракція "Блок Віталія Кличка" в Київраді перейменована на фракцію "УДАР") Наталія Новак. Депутат визнає, що за необхідними 690 млн. грн. КМДА доведеться звертатися до Кабміну.
При цьому у фракції Віталія Кличка відстрочку з внесенням змін пояснюють бажанням депутатів більш докладно ознайомитися із запропонованими поправками. "Депутатам потрібно час на те, щоб ознайомитися з тим, куди будуть направлені гроші міста, в яких сумах і на які цілі", - пояснила пані Новак. У неї є свої пропозиції щодо можливих варіантів витрачання нерозподілених коштів. "Їх можна спрямувати на закупівлю і установку лічильників, щоб пом'якшити для киян підвищення комунальних тарифів", - вважає депутат
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас