США виділять Єгипту 150 млн дол. для підтримки політичної стабільності та економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США виділять Єгипту 150 млн дол. для підтримки політичної стабільності та економіки

Казна та Політика
136
Вашингтон готовий виділити Єгипту фінансову допомогу в розмірі 150 млн дол. в якості сприяння процесу мирної передачі влади після відставки президента країни Хосні Мубарака, передає "Сіньхуа".
"Ми можемо виділити Єгипту 150 млн дол для відновлення політичної стабільності в країні та економіки", - заявила держсекретар США Хілларі Клінтон за підсумками закритої наради з сенаторами.
Клінтон також повідомила, що найближчим часом в Каїр вилетять заступник держсекретаря з політичних питань Вільям Бернс і радник президента США з міжнародних економічних відносин Девід Ліптон. У ході візиту високопоставлених чиновників будуть визначені конкретні пріоритети Вашингтона в наданні допомоги Єгипту.
За оцінкою експертів, антиурядові хвилювання і заворушення обійшлися країні в 310 млн дол. на день. Починаючи з 25 січня 2011 економічна діяльність в країні практично припинилася і відновилася лише 14 лютого. Весь цей час в країні не працювали банки і багато підприємств.
Нагадаємо, 11 лютого 2011 Мубарак, який перебував при владі з 1981 р., склав з себе повноваження глави держави. Його відставці передували антиурядові виступи, які тривали з 25 січня. Зараз влада в Єгипті перейшла до Вищої ради збройних сил, яку очолює міністр оборони генерал Мохаммед Тантаві.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас