Китай підвищує резервні вимоги для банків на 0,5 відсоткового пункту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай підвищує резервні вимоги для банків на 0,5 відсоткового пункту

Казна та Політика
112
Народний банк Китаю підвищує резервні вимоги для банків на 0,5 відсоткового пункту, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на прес-реліз ЦБ країни.
Зміни набудуть чинності 24 лютого.
Резервні вимоги для великих китайських банків наразі складають 19%.
Китайський ЦБ порушує вимоги до банківських резервів вже вдруге з початку цього року в рамках заходів для боротьби з інфляцією.
8 лютого Центробанк КНР підвищив базові відсоткові ставки за депозитами і кредитами строком на 12 місяців на 0,25 відсоткового пункту - відповідно до 6,06% і 3%.
Інфляційний тиск в КНР росте на тлі посухи, загрозливою урожаю зернових в країні, а також збільшення обсягів кредитування у січні. Обсяг кредитів, виданих китайськими банками в січні цього року, склав 1,04 трлн юанів ($158 млрд), піднявшись більш ніж удвічі в порівнянні з грудневим рівнем.
Інфляція в країні прискорилася минулого місяця до 4,9% з 4,6% у грудні.
"Переконливі дії уряду необхідні для скорочення обсягу ліквідності і стримування інфляційних очікувань", - відзначає економіст Barclays Capital у Гонконгу Чан Цзянь.
Грошова маса в КНР за останні два роки зросла на 48%.
З початку 2010 року Народний банк Китаю підвищував резервні вимоги для банків уже вісім разів і тричі підвищував базові ставки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас