Грищенко: Україна не може приєднатися до Митного союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грищенко: Україна не може приєднатися до Митного союзу

Казна та Політика
406
Україна не може приєднатися до Митного союзу. Про це під час доповіді у Верховній Раді (ВР) України заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Пріоритети зовнішньої політики чітко визначені в законі, за який голосувала ВР України, і ми розглядаємо переговори з ЄС щодо угоди про асоціацію та поглиблену зону вільної торгівлі, що робить неможливим входження України до Митного союзу", - повідомив К.Грищенко.
За його словами, Україна є членом СОТ на відміну від Росії, Білорусії і Казахстану. "У нас абсолютно різні умови, але ми зацікавлені в проведенні переговорів з членами Митного союзу, щоб максимально виключити торговельні обмеження з цими країнами", - заявив Грищенко.
Відзначимо, напередодні прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляв, що угода про створення Зони вільної торгівлі в рамках СНД може бути підписана в травні 2011 р.
"У цілому розробка тексту договору завершена, в основному він погоджений, і ми розраховуємо на підписання його на найближчому засіданні ради глав урядів співдружності в травні цього року в Мінську", - зазначив Азаров. Він додав, що договір про Зону вільної торгівлі повинен поліпшити умови торгівлі, інакше підписання такого документа не має сенсу. "Ми за розробку і прийняття нового договору, проте, безумовно, новий договір повинен поліпшити існуючий між нашими країнами торговельний режим", - підкреслив глава уряду.
Раніше Президент України Віктор Янукович висловив думку, що для вступу до Митного союзу (МС) Україна не зможе змінити Конституцію. "Шансів нуль, щоб змінити Конституцію (для вступу України до Митного союзу)", - заявив Янукович. На його думку, не дуже чесно поки говорити про можливість Україні вступити до МС.
Нагадаємо, Митний союз Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації було створено 6 липня 2010 р., коли набрав чинності новий Митний кодекс країн - учасниць Митного союзу. Очікується, що до 2012 р. буде створено Єдиний економічний простір для Росії, Білорусії і Казахстану, що прискорить інтеграцію економік і бізнесу трьох країн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас