Wikileaks: Швеція пропонувала розколоти тандем Медведєва і Путіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wikileaks: Швеція пропонувала розколоти тандем Медведєва і Путіна

Казна та Політика
328
Швеція на зустрічі групи e-Pine, куди входять представники низки країн Північної Європи та США, в квітні 2008 р. пропонувала партнерам з організації вбити клин між президентом Росії Дмитром Медведєвим і прем'єром Володимиром Путіним, підтримавши Медведєва.
Про це свідчать матеріали Держдепартаменту США, опубліковані сайтом Wikileaks.
Матеріал Держдепартаменту, відданий розголосу 16 лютого, стосується зустрічі групи e-PINE (Enhanced Partnership in Northern Europe, "зміцнення партнерства в Північній Європі"), до якої входять представники США, Данії, Естонії, Фінляндії, Латвії, Литви, Ісландії, Норвегії та Швеції. Зустріч відбулася 30 квітня 2008 року, тобто через кілька місяців після обрання Медведєва президентом Росії, передає Lenta.ru.
У звіті про зустріч йдеться, що "Росія - це непростий партнер для країн, що входять в e-PINE, і найближчим часом ситуація не покращає". Представник Швеції згадав, що корисним було б "вбити клин між Путіним і Медведєвим і підтримати президента РФ".
Варто відзначити, що Норвегія виступила проти такого плану. Чи були зроблені Швецією будь-які дії відповідно до озвученими намірами, не повідомляється.
Дмитро Медведєв неодноразово заявляв, що в нього зберігаються товариські стосунки з Путіним, однак це не заважає йому періодично робити зауваження про діяльність уряду.
Група e-PINE створена при Держдепартаменті США. Її мета - розвиток партнерства США з країнами півночі Європи.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас