Влада Єгипту шукає мільярди Мубарака в Швейцарії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Єгипту шукає мільярди Мубарака в Швейцарії

Казна та Політика
316
Новий уряд Єгипту звернувся до влади Швейцарії з офіційним запитом про юридичну допомогу в розслідуванні рахунків колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака.
Інформацію про отримання такого запиту підтвердили представники швейцарського федерального міністерства юстиції, передає inright.ru.
"Заява про юридичне сприяння розглядається в нашому відомстві, після чого при позитивному рішенні воно буде передано до федеральної прокуратури та міністерства юстиції кантонів", - заявив представник міністерства юстиції Швейцарії Фолько Галлі.
За даними швейцарських банків, в цій країні у єгиптян на рахунках лежить 2,74 млрд. євро.
Нагадаємо, минулої п'ятниці бундесрат Швейцарії ухвалив декрет, згідно з яким у банках країни були заморожені рахунки 12 осіб - колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака, членів його сім'ї, а також низки колишніх міністрів і функціонерів Націонал-демократичної партії, яка правила в цій арабській країні.
На думку спостерігачів, нова влада Єгипту може зажадати повернення коштів, що перебувають на їх рахунках, до державної скарбниці країни.
Раніше Міністерство фінансів США закликало американські фінансові інститути ретельно перевіряти всі банківські операції, пов'язані з Єгиптом, оскільки вони можуть бути спробами незаконного привласнення держактивів країни.
Пов'язані з АРЄ банківські операції "можуть насправді являти присвоєння або нецільове використання державних активів (країни), підкуп посадових осіб, незаконні платежі або інші види корупційної діяльності", - вказали в міністерстві фінансів США.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас