"Кредит-Рейтинг": За підсумками 2010 р. підвищилася ступінь прозорості страхового ринку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кредит-Рейтинг": За підсумками 2010 р. підвищилася ступінь прозорості страхового ринку України

Казна та Політика
92
За підсумками 2010 р. підвищився ступінь прозорості страхового ринку України. Про це свідчать результати проведеного агентством "Кредит-Рейтинг" дослідження.
За даними агентства, страхові компанії стали краще розкривати дані, необхідні стороннім користувачам інформації для оцінки їх надійності та платоспроможності. Більш доступною стала інформація про власників і керівництві страховиків, структури їхніх доходів і витрат, а також про клієнтів і партнерів.
Водночас, у відкритих джерелах поки що практично неможливо виявити відомості про обсяги перестрахування за окремо взятою компанією, про структуру її страхових резервів та інвестиційного портфеля. За багатьма учасниками ринку важко знайти річну та квартальну фінансову звітність. Жодна з досліджених компаній не публікувала статистику відмов при виплатах страхового відшкодування, хоча будь-яка інформація про врегулювання збитків - один з яскравих індикаторів для клієнтів при виборі страховика.
"Закритість ринку виступає однією з давніх причин недовіри до страхування з боку громадян, а частка залучених від них платежів стабільно невисока і не перевищує 1/3 від валових платежів по ринку. В законодавстві продовжують діяти заборони на розголошення держрегулятором будь-яких відомостей, що йому надходять про фінансовий стан страхових компаній. Далеко не всі учасники ринку готові публікувати про себе відомості, за якими було б можливим оцінювати їх надійність і платоспроможність", - говориться в повідомленні агентства.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас