Медведєв вніс у Думу закон про стократні штрафи за хабарі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв вніс у Думу закон про стократні штрафи за хабарі

Казна та Політика
155
Президент Росії Дмитро Медведєв вніс до Держдуми законопроект, згідно з яким за отримання хабара і посередництво в хабарництві встановлюються штрафи до кратної суми від суми підкупу, але не більше п'ятисот мільйонів рублів, передає "Прайм-ТАСС" з посиланням на ІТАР-ТАСС.
Крім того, Кодекс РФ про адміністративні правопорушення доповнюється новою главою про правову допомогу у справах про адміністративні правопорушення при необхідності виробництва на території іноземної держави відповідних процесуальних дій, перш за все щодо юридичних осіб, від імені яких або в інтересах яких передавалися хабарі.
Уряд РФ і Верховний cуд РФ дали позитивні відгуки на даний проект.
Проект обговорювався на засіданні Ради при президенті РФ з протидії корупції під головуванням Медведєва 13 січня.
У листопаді минулого року у своєму посланні Федеральним зборам президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що хабарників не утримує навіть позбавлення волі на 12 років. За його словами, економічні покарання можуть бути більш ефективними. У зв'язку з цим президент запропонував ввести штрафи до кратної суми від комерційного підкупу або хабара. Крім того, він заявив, що посередництво в хабарах також необхідно внести до Кримінального кодексу.
При цьому в кінці року в інтерв'ю газеті "Ведомости" президент повідомив, що успіхів у боротьбі з корупцією в Росії "майже немає".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас