Україна очікує 300 млн євро на модернізацію газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна очікує 300 млн євро на модернізацію газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород

Енергетика
316
Україна очікує близько 300 млн євро від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) і Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) на модернізацію газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород у кінці 2011 р. - початку 2012 р. Про це повідомив сьогодні журналістам заступник міністра енергетики та вугільної промисловості цієї країни Володимир Макуха.
Він нагадав, що банки розглядають цей проект як пілотний і планували прийняти рішення про виділення фінансування за прискореною процедурою.
"Ми вважаємо, що в поточному році процес підготовки проекту буде завершений, і, можливо, в кінці цього - на початку наступного року перші гроші підуть", - сказав заступник міністра.
За його словами, в даний час інвестори аналізують ефективність проекту. "Як тільки це відпрацювання завершиться, ми зможемо приступити до підписання договорів", - повідомив Макуха.
Магістральний газопровід Уренгой-Помари-Ужгород був побудований в 1983 р. для постачання газу до Європи. Україна підготувала проект його модернізації загальною вартістю 1,3 млрд дол. У 2010 р. Мінпаливенерго заявляло про початок фінансування проекту євробанками з середини 2011 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас