Рада не підтримала мораторій на пеню за затримку оплати житлокомпослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада не підтримала мораторій на пеню за затримку оплати житлокомпослуг

Казна та Політика
1125
Верховна Рада не підтримала введення мораторію на стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги.
За законопроект у першому читанні проголосували всього 163 народні депутати з 420 зареєстрованих у залі. Не проголосувала в повному складі фракція Партії регіонів і фракція Народної партії.
"Цей закон буде стосуватися лише тих осіб, перед якими існує заборгованість по заробітній платі, по інших соціальних платежах, людям, які не повернули гроші в банках, які сьогодні перебувають на стадії ліквідації і тим, хто користується послугами без лічильників. Це стосується саме тих, хто не має реальної можливості платити за житлово-комунальні послуги", - прокоментував свою пропозицію перед голосуванням автор законопроекту, народний депутат України (позафракційний) Олег Ляшко.
Законопроект пропонував заборонити нараховувати по розрахунках з 1 січня 2011 року і стягувати з громадян України, перед якими не виконані зобов'язання держави пеню за несвоєчасне внесення квартирної плати та за житлово-комунальні послуги.
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин дав доручення парламентському Комітету з питань соціальної політики та праці "підготувати законопроект, який би чітко передбачав застосування штрафних санкцій до підприємств, організацій і установ, які затримують виплату заробітної плати". "Якщо установа не виплачує заробітну плату, то вона повинна її виплатити з відповідними відсотками", - підкреслив спікер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас