Експерт: Зростання інфляції може скласти 10,3-10,8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зростання інфляції може скласти 10,3-10,8%

Енергетика
280
Стримати інтенсивне зростання цін на продукти харчування в короткостроковій перспективі за допомогою адміністративного тиску цілком можливо. Проте, це зростання, починаючи з березня, може стати основним драйвером зростання індексу інфляції. Про це заявив під час прес-конференції експерт аналітичного департаменту X-Trade Brokers Ukraine Володимир Олексюк.
Він вважає, що темп зростання споживчої інфляції за підсумками поточного року може скласти 10,3-10,8%, не зважаючи на те, що її рівень у січні був низьким. Зазвичай, за словами експерта, цей місяць закінчується набагато вище, ніж 1%.
"У наших "сусідів" показники з інфляції були такими: в Росії - 2,4% і в Білорусі 1,3%. Наші ринки з часом захочуть вирівнятися. Український товар найближчим часом піде на експорт їм, і ціни зрівняються. Не знизяться - а наші підростуть до їхнього рівня", - відзначає експерт.
За його словами, подорожчання нафти також провокує сплеск інфляції, що негативно впливає на купівельну спроможність вітчизняного споживача, і звужує внутрішній ринок країни.
"Вплив зростання цін на бензин на інфляцію здійснюється із затримкою в місяць-півтора. І потім воно (зростання - ред.) буде відображатися і на продуктах. Тому, те пікове значення ціни на бензин, яке спостерігалося в січні, на вартості продуктів позначиться десь в лютому-березні", - заявив Олексюк.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас