Розсекречено рецепт "Кока-коли" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розсекречено рецепт "Кока-коли"

825
Ведучі програми відшукали фотографії рукопису рецепта, які були опубліковані 8 лютого 1979 року в виданні Atlanta Journal-Constitution.
Основою рецепту "Кока-Коли" вважається секретний інгредієнт, так званий Merchandise X7. Його склад є комерційною таємницею і охороняється співробітниками компанії - виробника напою (за деякими даними, доступ до оригінального рецепту газованої води мають лише кілька людей в корпорації). Однак, як заявили представники This American Life, їм вдалося розшифрувати рукопис, відбитий на фото, і дізнатися про склад Merchandise X7.
Рецепт, знайдений This American Life, в компанії Coca-Cola поки не прокоментували. Таким чином, його справжність не підтверджено, проте і не спростовано.
Напій "Кока-Кола" був винайдений в Атланті, штат Джорджія, 8 травня 1886 року. Автором рецепта газованої води став фармацевт Джон Пембертон Стіт. Напій був запатентований як універсальний лікарський засіб і продавався в аптечних автоматах. У 1888 році фармацевт продав права на виробництво газованої води.
Наразі на пляшках класичної "Кока-коли" друкується список інгредієнтів, з яких складається напій. Серед них цукор, діоксид вуглецю, барвники, ортофосфорна кислота, кофеїн та ароматизатори. Список же спецій і масел, що додаються в сучасний варіант напою, не друкують на його упаковці.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас