У 2012 році Білий дім вкладе у війну в Афганістані 110 млрд, в Іраку - 16 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2012 році Білий дім вкладе у війну в Афганістані 110 млрд, в Іраку - 16 млрд доларів

Казна та Політика
344
Адміністрація США просить конгрес виділити в 2012 фінансовому році Пентагону 728,4 млрд дол., при цьому скоротивши витрати на військові операції в Афганістані та Іраку, повідомляє Reuters.
У проекті бюджету, внесеного на розгляд у конгрес, пропонується виділити 110 млрд дол. на війну в Афганістані, 16 млрд дол. - на підтримку американської присутності в Іраку. У 2010 і 2011 фінроку сумарна вартість цих воєн оцінювалася в бюджетах в 130 і 160 млрд дол.
Зазначимо, що протягом нинішнього року США планують почати виведення американського контингенту з Афганістану - додому повинні повернутися десятки тисяч військових.
У проекті бюджету пропонується виділити ще 204 млрд доларів на навчання військовослужбовців та підтримання боєготовності збройних сил, близько 113 млд доларів - на фінансування закупівель озброєнь і техніки, 77 млрд доларів - на нові розробки. Кібербезпека буде профінансована в обсязі 2,3 млрд доларів.
Адміністрація Білого дому відзначила, що прийняла пропозицію глави Пентагону Роберта Гейтса і склала новий бюджет з урахуванням його березневої ініціативи щодо економії 78 млрд дол. за рахунок ліквідації або замороження програм, визнаних застарілими й неефективними.
"Під скорочення фінансування потрапили кілька командних центрів ВПС, програми зі створення озброєнь для збройних сил, а також програми з переозброєння ВМФ... Бюджет передбачає також перенаправлення вивільнених після скорочень 100 млрд доларів на високопріоритетні напрямки. У їх числі: доукомплектування та додаткова екіпіровка розвідструктур, спорудження кораблів, систем спостереження, нових бронемашин для армії, створення нового типу високочастотних супутників і роботи щодо винищувача-невидимки F-35", - наголошується в бюджеті.
Як повідомлялося, нещодавно адміністрація США оголосила про плани урізати дефіцит федерального бюджету на 1,1 трлн дол. протягом 10 років.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас