Ірландія виконує схвалений план стабілізації економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландія виконує схвалений план стабілізації економіки

157
Ірландія виконує план стабілізації економіки, схвалений Європейським Союзом та Міжнародним валютним фондом (МВФ) при наданні йому кредитної підтримки на суму до 85 мільярдів євро, повідомив голова Єврогрупи (ради міністрів фінансів країн єврозони) Жан-Клод Юнкер журналістам.
"Ірландія рухається повністю у відповідності з нашими рекомендаціями", - сказав він.
Місія кредиторів відвідала Ірландію в січні. МВФ 9 лютого зробив подібну заяву за підсумками візиту до Ірландії. Перевірка виконання плану була зроблена станом на кінець грудня 2010 року.
Фінпідтримка від ЄС і МВФ Ірландії, яка страждає від боргів своєї банківської системи, була схвалена в листопаді-грудні 2010 року. Передбачається, що 35 мільярдів євро будуть спрямовані на порятунок банківської системи: 10 мільярдів євро піде на негайні заходи рекапіталізації ірландських банків, 25 мільярдів євро будуть резервними коштами. Ще 50 мільярдів євро буде виділено на фінансові потреби бюджету. Близько 17 мільярдів євро із загальної суми підтримки Ірландія внесе самостійно.
Замість отримання підтримки від ЄС і МВФ, Ірландія зобов'язалася провести низку заходів, необхідних для поліпшення фінансового і економічного стану країни. МВФ зі свого боку, ЄС - зі свого, схвалили план цих заходів.
У бюджеті Ірландії на 2011 рік закладено скорочення витрат на 4,5 мільярда євро і додаткові надходження у розмірі 1,5 мільярда євро за рахунок підвищення податків. До 2014-2015 років Ірландія має намір знизити дефіцит свого бюджету нижче 3% ВВП - максимуму, дозволеного ЄС. За підсумками 2009 року цей показник становив -14,4% ВВП.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас