Бюджет Києва збільшать на 1,25 мільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет Києва збільшать на 1,25 мільярда гривень

Казна та Політика
102
Бюджет Києва за січень виконаний на 92% від запланованого обсягу, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко.
"Я б не сказав, що це невиконання, тому що насправді Київ пережив великі зміни в бюджетній політиці, і це був перший місяць, коли ми запускали систему одного бюджету, а не 11-ти", - заявив Крамаренко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
"Тому це виключно технічні моменти, і я б не сказав, що наразі бюджет не виконується", - додав він.
За словами Крамаренко, КМДА підготувала проекти рішень про внесення змін до столичного бюджету, які будуть винесені на сесію Київради 17 лютого.
"Проекти рішень стосуються розподілу залишків на початок року, а також коригування спеціального фонду міського бюджету з огляду на те, що були більш поглиблено відпрацьовані об'єкти Програми соціально-економічного розвитку", - зазначив заступник голови КМДА.
"Також у нас були досить великі надходження до бюджету в січні, і ми вирішили запланувати введення в експлуатацію цього року кількох шкіл і дитячих садів, добудову багатьох соціальних об'єктів, і тим самим вивести Київ зі списку міста довгобудів", - підкреслив він.
За словами Крамаренко, до бюджету також будуть внесені зміни, що передбачають додаткові витрати на виплату надбавок та премій працівникам бюджетної сфери в сумі 80 мільйонів гривень. Будуть також додатково виділені кошти на фінансування правоохоронних органів, що дозволить збільшити кількість патрулів у місті.
Заступник глави КМДА відзначив, що передбачено фінансування реконструкції швидкісного трамваю, добудови швидкісного трамваю на Лівому березі - від Троєщини до міської електрички.
"В цілому залишки загального фонду міського бюджету на початок року були 160 мільйонів гривень, спеціального фонду - 90 мільйонів гривень, і це додаткові кошти, які ми зараз пропонуємо включити до бюджету", - повідомив Крамаренко.
Крім того, до бюджету будуть внесені зміни у зв'язку з тим, що Кабінет міністрів виділив Києву субвенцію в розмірі 1 мільярд гривень на виконання функцій столиці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас