Кабмін зберіг заборону на будівництво навколо "Софії Київської" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін зберіг заборону на будівництво навколо "Софії Київської"

Казна та Політика
225
Кабінет міністрів зберіг заборону на будівництво навколо "Софії Київської" після передачі її в управління Міністерства культури. Про це в ході відвідування підприємств "Інком" і Datagroup заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.
За словами М. Азарова, передача "Софії Київської" в управління Міністерства культури не вплине на можливість будівництва навколо пам'ятки культури.
Крім того, сама ідея передачі в управління Мінкультури від Міністерства регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства пов'язана з тим, що в Мінкультури більше фахівців, які зможуть управляти "Софією Київською".
"В Міністерстві культури є фахівці, ми це з міністром обговорювали, які знають, як необхідно проводити реставрацію, як здійснювати збереження пам'ятників, вони будуть це здійснювати", - заявив М. Азаров.
Крім того, за словами М. Азарова, він дав вказівку міністру культури Михайлові Кулиняку зустрітися з трудовим колективом "Софії Київської", і "зняти всі спірні питання, які можуть виникати".
Нагадаємо, Кабмін вирішив передати комплекс історичних споруд "Софія Київська", який є частиною Національного історико-архітектурного заповідника "Києво-Печерська Лавра", до сфери управління Міністерства культури.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас