Прем'єр-міністр Греції розкритикував кредиторів країни з МВФ та ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр-міністр Греції розкритикував кредиторів країни з МВФ та ЄС

Казна та Політика
340
Греція на вихідних різко розкритикувала своїх кредиторів з Міжнародного валютного фонду (МВФ) та Європейського союзу, які висловили сумнів у тому, що Греції вдасться скоротити бюджетний дефіцит у найближчому майбутньому.
Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу назвав подібну оцінку інспекторів "неприйнятною" і висловив невдоволення роботою інспекторів МВФ, Європейського центрального банку (ЄЦБ) та Єврокомісії, які стежать за виконанням умов програми з порятунку країни, що опинилася на межі дефолту, повідомляє Deutsche Welle.
Минулої п'ятниці інспектори МВФ розкритикували те, що певні професійні групи опираються проведенню необхідних в країні реформ. Вони рекомендували уряду Греції продати активи на суму не менше 50 млрд євро для різкого скорочення держборгу.
"Греції слід продавати пляжі, щоб розвивати туризм і ринок житла для туристів", - заявив представник Єврокомісії Сервас Деруз.
Крім того, близько 35 млрд євро бюджету може принести продаж державних земель, регіональних портів та аеропортів.
Аптекарі, водії автобусів і лікарі Греції протягом декількох тижнів знову і знову проводять страйки і демонстрації проти змін умов праці. МВФ минулої п'ятниці звинуватив ці профгрупи в тому, що вони, виступаючи за збереження своїх привілеїв, гальмують не лише проведення реформ у країні, але і покладають на плечі всього народу непосильну ношу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас