Єжель: Вислугу військовим можуть підвищити до 25 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єжель: Вислугу військовим можуть підвищити до 25 років

669
Військовослужбовці української армії будуть отримувати пенсію відразу ж після відставки, але необхідний стаж, можливо, буде збільшений з 20 до 25 років, повідомив міністр оборони України Михайло Єжель.
Про це він сказав в інтерв'ю українському телеканалу Інтер у неділю ввечері.
Уряд України вніс у парламент законопроект пенсійної реформи, який викликав критику громадськості. Українські ЗМІ повідомили, що документ передбачає отримання військовими пенсій лише після досягнення 60-річного віку.
Ситуація привела до того, що офіцери почали масово писати рапорти про звільнення або відставку, повідомляють ЗМІ.
"Чутки, що пенсію виплачуватимуть тільки в 60 років - це всіх найслабших змусило до того, що вони швидко написали рапорти на звільнення. Я сказав, що не потрібно їх затримувати. Ті, хто біжить з корабля, а вони мають свою назву, - нехай тікають", - сказав Єжель додавши, що на сьогоднішній день ситуація навколо пенсійної реформи в армії стабілізувалася.
"Сьогодні залишилися три позиції з приводу пенсійної реформи. Перша - це вихід на пенсію (з вислугою) в 20 або 25 років. Друга - це максимальне нарахування пенсії - 80 або 90% (від зарплати). Третя - коли виплачувати пенсію, коли сім'я втрачає годувальника", - зазначив глава оборонного відомства.
Раніше Єжель заявив, що Україна не зможе в 2011 році перейти на контрактну армію і тим самим виконати один із пунктів передвиборної програми Президента України Віктора Януковича Україну для людей.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас