Центробанк Єгипту має намір розмістити короткострокові векселі на 1,1 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Єгипту має намір розмістити короткострокові векселі на 1,1 млрд дол.

Казна та Політика
135
Центральний банк Єгипту має намір залучити до державного бюджету 6,5 млрд єгипетських фунтів (1,1 млрд дол.) шляхом розміщення короткострокових казначейських векселів, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Векселі будуть випущені двома серіями - на 3 млрд і 3,5 млрд єгипетських фунтів на терміни в 3 місяці і 266 днів відповідно. Це один із заходів фінансової влади країни з відновлення втрат економіки, яких вона зазнала під час більш ніж двотижневих акцій протесту.
Тижнем раніше ЦБ країни вже розмістив на двох аукціонах казначейські векселі загальним обсягом 16,5 млрд єгипетських фунтів (2,8 млрд дол.)
За оцінкою французького банку Credit Agricole антиурядові заворушення обійшлися країні в 310 млн дол. на день. Починаючи з 25 січня 2011 року економічна діяльність в країні практично припинилася і відновилася лише сьогодні з початком нового робочого тижня. Весь цей час в країні не працювали банки і багато підприємств.
Нагадаємо, 11 лютого 2011 р. склав з себе повноваження глави Єгипту Хосні Мубарак, який перебував при владі з 1981 р. Його відставці передували антиурядові виступи. Вища військова рада, якій Мубарак передав контроль над країною, сьогодні прийняла рішення про розпуск єгипетського парламенту і призупинення дії конституції. Вища рада збройних сил Єгипту планує залишатися при владі протягом 6 місяців, або до дати проведення нових президентських і парламентських виборів. Керувати внутрішньою і зовнішньою політикою країни в цей час буде глава військової ради, міністр оборони генерал Мохаммед Тантаві.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас